Ким Чен-ун предупреди за "ядрена атака", ако бъде провокиран с ядрени оръжия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Северна Корея извърши ракетно изпитание с най-новата си междуконтинентална балистична ракета

Според севернокорейската официална новинарска агенция КЦТА Ким е направил тази забележка по време на среща с военнослужещи от ракетните войски на Северна Корея във връзка със състоялото се преди няколко дни учение за изстрелване на междуконтинентална балистична ракета, съобщава БНР.

Северна Корея съобщи преди два дни, че в понеделник е извършила ракетно изпитание с най-новата си междуконтинентална балистична ракета, за да направи оценка на военната готовност на ядрените си сили срещу все по-нарастващата враждебност на САЩ, което предизвика осъждане от страна на Вашингтон и неговите съюзници.

Ким заяви, че извършеното в понеделник изстрелване е показало високата степен на мобилност на военните и способността им за бърза атака, като призова към усилия за по-нататъшното укрепване на бойната им ефективност, допълва КЦТА.

В отделно изявление Ким Йо-чен, влиятелната сестра на севернокорейския лидер, упрекна Съвета за сигурност на ООН, че е водил заседание по повод на изстрелването на междуконтиненталната балистична ракета от Северна Корея, като заяви, че това е учение на нейната страна с цел самозащита.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK