„Земята е наш дом. Да я пазим!“

Снимки: НЧ „Пробуждане-2022" - с. Шипочано

Празникът бе режисиран от народната певица, музикален педагог и учител по музика - Слава Соколова

В двора на ОУ „Проф. Марин Дринов“ - Кюстендил, в ранния следобед започна празникът по повод Деня на Земята, организиран от учители и ученици и музикално режисиран от народната певица, музикален педагог  и учител по музика в същото училище - Слава Соколова.

Водещи на празника бяха две ученички, а други четири изпълниха песен, чийто текст ни съветва как да се грижим за околната среда и да я пазим, защото тя е наш дом. Трудът на колектива бе уважен и от директора на училището, Румяна Здравкова.

Партньорството между НЧ „Пробуждане-2022“ – с. Шипочано, и ОУ “Проф. Марин Дринов“, датира от края на 2022 г., когато ученици за първи път гостуваха на читалището и участваха в „Коледна сладкотворителница“ . Втората съвместна проява отново с домакин местното читалище бе през 2023 г, в края на втория учебния срок, по повод Световния ден за опазване на околната среда – 5 юни. Децата показаха много знания и грижа за нашия и техен дом – Земята. Сътрудничеството между двете институции бе повод читалището в с. Шипочано, чрез своя председател д-р Ирина Йовчева, да уважи поканата на домакините и да гостува в училището.

Ръководителят на Клуб „Творческа работилница“ към училището и класен ръководител на ученици от втори клас, г-жа Аначкова бе подготвила полезна информация за малките ученици, свързана с рециклирането и опазването на околната среда. Самата книжка бе направена от рециклирана хартия.

Споделената с учениците информация ги заинтригува. Те слушаха внимателно и запомняха. Бореха се за участие във викторина с „гора от ръце“. Отговорите на въпросите от викторината се записваха на специално табло-кръстословица.

Организаторите бяха се постарали много, за да има разнообразни, творчески игри с учениците в основното училище. Те с радост се включиха във всяка една от тях. 3D моделите, таблата, рисунките и другите творчески декорации на тема „Опазване на природата“ създадоха особен колорит на празника. Слънцето също допринесе всичко да изглежда светло, свежо и цветно.

Ученички дефилираха в специално направени костюми от полиетилен и други неразградими в природата материали. Дадоха повод да се замислим над създаването на нова модна тенденция при абитуриентските костюми.

Всички участници в празника бяха наградени с лакомства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//