Почина един от най-старите обитатели на Парка за мечки в Белица

Мечокът Добри, снимка: Парк за мечки - Белица

Мечокът Добри е издъхнал на 36 години

Почина един от най-старите обитатели на Парка за мечки в Белица. Добри е издъхнал на 36 години.

Мечокът се беше оттеглил в бърлогата си миналия месец, но през последните зими той често излизаше от нея, за да се наслади на леки закуски между зимния сън. Този сезон, когато излезе от леговището си, първоначално изглеждаше добре, но скоро след това се скри отново. На следващата сутрин Добри бе намерен безжизнен близо до хралупата си, съобщиха от Парка.

Добри беше спасен от екипа на Парка през 2003 г. и оттогава насам, въпреки че бе почти напълно сляп, той успя да изживее спокойно старините си. Слепотата не му попречи да общува с други мечки и той не бе самотен в компанията на своите мечки спътници в сектора. Дълго време той споделяше заграждението си с мечката Lady M, с която живееха в голяма хармония един с друг.

През последната година Добри живееше сам, поради напредналата си възраст, а също и заради уврежданията си, но така се чувстваше по-удобно, а гледачите неуморно полагаха ежедневни грижи за него.

Той винаги избираше да спи зимен сън в изкуствени бърлоги (подготвени от екип гледачи) и в периода на зимен сън, за разлика от другите мечки, той обичаше да разнообразява и се местеше от една бърлога в друга.

„Много скърбим, че загубихме прекрасния Добри, но се радваме, че той успя да прекара 20 чудесни години в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, под нашите грижи, знаейки какво е чувството да бъдеш обичан. Ще продължаваме да се грижим за всички наши мечки по начина, по който тези величествени създания заслужават да бъдат“, коментираха още от Парка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6