Празникът на черешата отново завладява Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Инж. Огнян Атанасов: Заповядайте в Кюстендил, овощната градина на България, мястото което ражда най-вкусните череши!

Празникът на черешата тази година ще се проведе в дните 28-29-30 юни. Той се организира от Община Кюстендил и Институт по земеделие Кюстендил.

Отделете си тези 3 дни, за да се насладите на вкусни череши, автентични местни продукти и занаяти, много музика и красиви изненади.

Официалното откриване на Празник на черешата е в петък, 28 юни в 19:00 ч.

Тогава започва и голямата сладоледена изненада - ще се вихри Галактическа Нитро лаборатория с Шеф сладкари Ради Стамболов и Борислав Екзархов.

Заедно с кмета инж. Атанасов ще приготвят над 1 500 сладоледа с течен азот, който ще бъде раздаден на присъстващите. Една от съставките на сладоледа е черешов сироп, приготвен от вкусния кюстендилски плод.

В 21:00 ч. е началото на концерта на група „АКАГА“ с участието на Кристиян Янкулов и Биляна Добрева.

А на 29 юни, събота в 21:00 ч. - концерт на МИРО с участието на Дивна.

Тези 3 дни в Кюстендил ще е цветно, вкусно, леко носталгично и много емоционално.

Затова ще подредим уютна и прохладна Cherry Chill Zone, която ви очаква с хамаци, студена лимонада и много черешови изкушения. В парка пред Майстора, кюстендилското слънце ще гали най- леко, там ще и мястото за една специална арт- изненада от Евгени Серафимов.

Само на крачка от това място за релакс, Алея на занаятите ще представи красотата и майсторството на типичните за района занаяти, а Живите места в Кюстендилско ще излязат от своите тихи кътчета, за да пленят жителите и гостите на града със своите съкровища.

Предвидени са и безплатни туристически обиколки в град Кюстендил, от 14:00 часа на английски и от 16:00 часа на български език.

”Даваме приоритет на местните изпълнители, на местните производители и предприемачи и разбира се най- важни са децата на Кюстендил. Очакваме ви“, каза кметът на Кюстендил  инж. Огнян Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//