Председателят на парламента: Всякакво напрежение в коалицията я прави по-силна

Снимка: БТА

Председателят на парламента увери, че мнозинството на ПП-ДБ , ГЕРБ-СДС и ДПС е монолитно

Позицията на здравната парламентарна комисия по задвижената процедура за  отстраняване на директора на болница Пирогов е ясна. Това коментира председателя на парламента Росен Желязков и допълни, че тя е в подкрепа на това, кадровите решения особено в структуроопределящи болници да минават през съгласуване между формациите подкрепящи кабинета, пише БНР. За зачестилите скандали в така наречената „некоалиция“,  Росен Желязков коментира:   

"Всякакво напрежение или студен, или по-горещ конфликт в рамките на коалицията я прави по-силна. Свидетели сме на това както с оттеглянето на двата различни проекта в сроковете за отмяна на дерогацията, така и в желанието да бъде внесен общ такъв. От друга страна, коалицията колкото повече укрепва, толкова повече се притесняваме за това, че в нашите коалиционни партньори назряват определени конфликти, които могат изненадващо - както казва народът: "Къде го чукаш, къде се пука", да доведат до друг вид напрежение. Затова ние считаме, особено пред Коледа и пред Нова година, че имаме важни задачи и не трябва да допускаме повече напрежение".

Председателят на парламента увери, че мнозинството на ПП-ДБ , ГЕРБ-СДС и ДПС е монолитно по отношение на приемането на промените в Конституцията и ще бъде изпълнен поетият ангажимент. Росен Желязков участва в юбилейната сесия на Икономическия и социален съвет в България, на която се отбелязва 20 години от създаването на консултативния орган. 

 

В приветствието си към Съвета премиерът Николай Денков очерта приоритетите на управляващите за влизане на страната ни в Шенген, Еврозоната и ОИСР, което е в основата на много по голямата задача -  да се подобри живота на хората:

 "Как да повишим качеството на живот тук, в България, така, че не само да прекратим желанието за миграция, за напускане на държавата от младите хора, а обратно - ако можем да обърнем обратно този тренд, което може да стане само по един начин: хората да искат да живеят тук, защото животът е по-хубав".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK