Пеевски отговори на Денков: Той е най-слабият премиер досега

Снимка: Булфото

Лидерите на БСП и ДПС коментираха Агенция "Митници"

Николай Денков е най-слабият премиер в историята на България. Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

Причината за коментара му е сутрешното интервю с премиера в оставка – Николай Денков, което се излъчваше на живо във фейсбук страницата на Министерския съвет.

Няма никакъв шанс ПП-ДБ да направи правителство с ДПС във водеща конфигурация. Пеевски в момента е най-голямото зло, което се случва в България, защото именно той започна да командва процесите. Пеевски започна да командва ГЕРБ, всъщност той искаше избори, и ние отиваме на избори заради него. Осъзнаваме отлично, че проблемът на България в момента е Пеевски, каза Денков.

Направо не мога да повярвам, че човекът, за който се грижех девет месеца, който видяхте, че изобщо не се справи с длъжността премиер и мога да кажа, че е най-слабият премиер в историята на държавата. Който, когато се наложи да отида до тоалетната при преговорите с миньорите ми прати есемес - има ли проблем, че излизаш, точно той да говори това нещо, на който му държах ръката, на който му помагах. Не мога да повярвам, оставям тези квалификации на безсилието, в което се намира в момента.

Промени в Агенция "Митници" е правил Асен Василев. Агенция "Митници" през цялото време е управлявана от Асен Всилев, всички шефове там са назначавани от него. Цялата отговорност е на Асен Василев за всичко, което се случва в митниците, каза Пеевски по повод акцията в Агенция „Митници“ вчера.

"Път назад или напред зависи от тях. Не мога да разбера как днес събудиха и то е зло, е как със злото са живели 9 месеца", подчерта съпредседателят на ДПС в отговор на това дали ще има преговори с ПП-ДБ.

В отговор на въпросите на медиите за случващото се в Агенция „Митници“ лидерът на БСП посочи, че все още няма достатъчно информация, за да коментира, но тези въпроси би следвало да се отправят към партиите от сглобката. „Очевидно от вчера досегашната сглобка разчиства сметки помежду си“, посочи Корнелия Нинова.

За казаното от Николай Денков: „Почти не намирам думи в българския език, с които да опиша отношенията между тези хора. До вчера 9 месеца абсолютна сглобка – благодарение на Пеевски си решиха конституционните въпроси, бюджета. И сега, изведнъж Пеевски е най-голямото зло. Лицемерие“, така определи случващото се лидерът на социалистическата партия и призова:

„Да си кажат истината - заедно са си. Те и пред хората го заявиха, че пак ще са заедно. Очевидно ДПС им беше необходимо за онзи кворум, който промени Конституцията, а тепърва ще се търси, за да си променят регулаторите. Едно са си. Трите партии са едно. Опитват се да се разграничат от всичко, което направиха през тези 9 месеца, защото идват избори“, каза Нинова, като подчерта: „Ние поне сме чисти. Ясно е – не сме част от това и сме единствената алтернатива на това, което се случи през последните 9 месеца“.

Ако Кирил Петков и Делян Пеевски решат да направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция.

Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Имам SMS от четвъртък вечерта от Асен Василев, че е на линия, ако не искаме да ходим на избори, да се срещнем и да говорим. След това го търсих няколко пъти, за което той е разказал, че едва ли не съм му счупил телефона да го търся, а то беше вследствие на неговото съобщение. Срещнахме се и той ми каза при замяната на кои министри могат да се съгласяват да съставят правителство. Заради несъгласието за един министерски пост се е стигнало до избори. Аз съм предлагал 9 месеца това, което предлага Христо Иванов, допълни Борисов.

Живко Коцев винаги е имал моята подкрепа, каза Борисов след подадената оставка на главния секретар на МВР.

 

Снимка: БСП

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK