Пеевски: Приятел съм и на Петков, и на Борисов

Снимка: ДПС

Съпредедателят на ДПС коментира личността на Христо Иванов

Ние казахме, че трябва да направят правителство. Аз не мога да разбера всички тези обяснения, които валят и размяна на кой сме по-приятели. Отдавна ви казах - и на двамата съм приятел, но съм приятел и на България. Затова всичко се е случило и сме работили с тях, заради България и заради хората. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в парламента по повод словесните престрелки между ГЕРБ и ПП-ДБ.

Отвод не може да се направи, има връчен мандат с Мария Габриел за премиер. Ако искат да си се извиняват, да се прощават , макар че денят за прошка мина, да си решават. Но това сега са детски работи. Да бъдат отговорни към държавата, да решават какво ще правят. Но като ги наблюдавам всичко, което си изговорих, нищо старо не е забравено, върнахме се преди 9 месеца, обобщи Делян Пеевски ситуацията с преговорите.

Не мога да разбера Христо Иванов какво точно обяснява за това споразумение. При условие, че текстът, за който се говори, лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. Ние нямахме никаква претенция към това споразумение и всичко беше изяснено, настоя Пеевски.

Благодаря на моя приятел Кирил, че го потвърди, че това не е тема и ДПС не било тема, каза председателят на ПГ на ДПС.

Лъжата по тази тема трябва да свърши. ПП-ДБ  с Възраждане не могат да работят, декларирали са го пред вас. Ние не можем да работим с Възраждане също.  ГЕРБ  имат  решение на техния  конгрес  да не работят с БСП. Е, с кой остава, колеги, запита Пеевски.

 Както казаха ПП-ДБ : моля ви, да не се вписва, че с ДПС, то е ясно, че сте вие, обясни Делян Пеевски и отсече - Не! Хората на ДПС не са втора класа! Те  са първа класа, като всички български граждани и ние ще стоим като техни представители на масата, а когато се иска нашата подкрепа, ще я вземат на масата,  пред всички нас и пред всички избиратели, категоричен бе председателят на ДПС.

Номерът на Христо Иванов да сочи  „врага ДПС“, няма да мине. Иска избори, защото не му се случват нещата със смените на главния прокурор, шефа на Административния съд, шефа на КПК. Той има само една цел - овладяване на тези позиции, в полза на олигархията, разкри Делян Пеевски.

Ако олигархията иска да превземе съдебната власт, ние с всички демократични средства, ще спрем това . Бъдете убедени. Ние казахме, че ще бъдем абсолютно против това и стоя зад думите си, подчерта председателят на ДПС.

Има две други спорни точки -  за службите и за следствената тайна. За службите,  не мога да разбера каква е точно темата. Трябва да знаете истината. Два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС. Първо с ген. Атанасов, който обмисля един месец и отказа да стане шеф на ДАНС. И след това с кандидатура на съветника на Денков-Веселин Марков, на която Кирил Петков се противопостави след време, първо беше съгласен, обясни председателят на ПГ на ДПС. Можеха да поемат отговорност с лицата си , в лицето на ген. Атанасов и г-н Марков, но не го направиха, допълни той.

За нас, от ДПС, службите работят изключително добре с нашите евроатлантически партньори, структурирани са добре и в персонален състав, няма нужда от никаква смяна. Смятаме че, началниците на тези служби работят по най-добрия начин със западните партньори и ДПС седи на позиция да си останат, докато имат доверието  на нашите западни партньори, защото службите не могат да работят без това доверие, защото сме част от една система с нашите евроатлантически партньори, подчерта председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Затова това желанието да се овладяват политически службите, не го разбирам. За момента има едно политическо назначение в ДАНС и то е на Петър Петров, депутат от ПП- ДБ. Други политически назначения, както виждате няма, подчерта Пеевски.

За следствената тайна, че не са се разбрали, си е тяхно решение. Ние щяхме да сме против, защото предложението е  абсурдно.  Това нарушава абсолютно всичко по делата, как така се изнася следствена тайна и как ще продължи едно дело, изрази недоумение Пеевски.

Това е изключително неграмотно, но след като видях, че хората, с които правихме Конституцията не знаеха какво се прави с мандата, аз вече имам тези впечатления - те не ги разбират нещата. Още като правихме Конституцията, се налагаше да им помагам изключително много. Цялата Конституция е направена от Христо Иванов и Славов , с наше участие. Борисов само подкрепяше. Христо е бил всеки ден в моя кабинет и сме писали Конституцията, сподели Делян Пеевски.

Всичко това го прави само  един човек и това е Христо Иванов, който иска избори. Защото не го устройва, за него няма смисъл вече да остава. Знаете, че резултатите им падат, те искат избори, да взривят за да могат каквото могат да вземат на предсрочни парламентарни избори. Христо Иванов вижда, че не може да овладее съдебната власт, след всичките му ходения и срещания по  разни странни кабинети с хора от съдебната власт и плетене на всякакви игри с олигарсите.  Затова той иска избори, трябва да си кажем, отсече председателят на ПГ на ДПС.  

Човекът, който в момента хвърля България в избори  и безвремие се казва Христо Иванов. Трябва неговите партньори да се събудят, в лицето на Кирил Петков , Асен, Наско да седна с него  да кажат „Христо, седни си на столчето и недей да буташ България в безвремие“ само това трябва да се случи, подчерта Делян Пеевски. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK