Инж. Валентин Чамбов взе участие в Националния семинар по биоикономика

Снимка: ЮЗДП

Семинарът се проведе в София

В изказването си директорът на ЮЗДП подчерта, че горският сектор е силно зависим от свързаните с него преработвателни промишлености и би следвало в програмните и стратегическите документи, които секторът готви, да се толерират високоефективните производства с висока добавена стойност, както и преработките с високотехнологични средства на труда.

Според инж. Чамбов това ще предпази различните дялове на производствата от биоикономиката от силната зависимост от цените на суровините.

Вторият национален семинар по биоикономика на тема: „Трансфер на знания и изграждане на капацитет сред заинтересованите страни за разработване на пътна карта за биоикономика“ беше открит от заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Мирослав Маринов.

Презентация на тема: „Ускоряване на процеса по развитие на биоикономиката в България и приноса на Стратегията за трансфер на знания, изготвена по проект на CC2ACT, представяне, дейности и напредък по проекта“ направиха д-р инж. Любчо Тричков и д-р инж. Нестор Домусчиев от ИАГ.

Проектът има за цел да оправомощи десет страни от Централна и Източна Европа да разработят стратегически планове за действие за биоикономика.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//