Руснаците разполагат най-новите ЗРК S-500 в окупирания Крим

Снимка: news.bg/МО на Русия

Украйна атакува руски зенитно-ракетни системи, разположени в Крим

Ръководителят на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов говори за ситуацията във временно окупирания Крим.

"Руската система за противовъздушна отбрана се укрепва. Това е съвсем очевидно и разбираемо. Появиха се най-новите елементи на S-500. Това по принцип ще бъде пробното им използване, но те вече се появиха там (в Крим, - бел. ред.)", отбеляза той пред УНИАН.

Буданов заяви, че Керченският мост все още се използва за военни цели.

"Докато е там, той ще се използва. Фактът, че фериботите превозват основните товари - да, това е вярно. Но по моста пътува и личният състав, на първо място. Товарите са по-малко, но за личния състав - това е основният път", добави началникът на ГЩ.

Той е сигурен, че това ще продължи, докато съществува този мост.

Украинските въоръжени сили атакуваха тази вечер руски зенитно-ракетни системи, разположени в анексирания Крим.

Това съобщиха от Генералния щаб на ВСУ. "Беше нанесен групов ракетен удар по един противников зенитно-ракетен дивизион С-300 край Белбек, както и по два зенитно-ракетни дивизиона С-400 край Белбек и Севастопол. Попаденията бяха потвърдени в целевите райони", се казва в доклада.

Според резултатите от удара са унищожени два радара на комплексите С-300 и С-400. Информацията за третия радар е в процес на изясняване. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//