Семейство Бачеви спечелиха конкурса "Най-красив двор" в село Жабокрът

Снимки: НЧ "Съгласие" - Жабокрът

Дариха паричната награда за изграждането на параклис

Семейство Татяна и Валентин Бачеви са тазгодишните победители в конкурса "Най - красив двор - 2022" в село Жабокрът. Единственият по рода си конкурс в кюстендилското село Жабокрът се организира за 14-а поредна година, като този път участниците бяха 15.

Рeглaмeнтът в конкурса за "Най - красив двор - 2022" включвaше традиционно няколко пoкaзaтeля, сред които oгрaди, oзeлeнeни плoщи, цвeтни aлeи, кътoвe зa oтдих, пeшeхoдни пътeки, трoтoaри и др.

„Тазгодишният победител беше избран от тричленно жури, това са именно семейство Татяна и Валентин Бачеви. Те получиха купа, грамота и 100 лв парична награда, която се дава от  нашата приятелка и спонсор Виолет Вьорлер“, обясни Милена Стоименова, която е председател на читалище „Съгласие“ – село Жабокрът.

Семейство Бачеви от своя страна реши да направи жест към селото и дари паричната награда за изграждането на параклис в Жабокрът..

„Дворът на семейството е прекрасен, има какво ли не. Много грижи полагат за къщата и двора, и да дават пример и стимул на останалите жители на селото“, уточни още Стоименова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK