Пеевски: Радев плаши хората с войната в Украйна

Снимка: ДПС

Лидерът на ДПС подозира намеса в хода на предизборната кампания

Недопустимо и безотговорно е от страна на президента Румен Радев да плаши хората с откровено неистински заплахи за участие на натовски войски за потушаване на войната в Украйна, заяви лидерът на ДПС - Делян Пеевски. 

Той предупреждава, че всеки опит за насаждане на страхове по този начин проявява или желание за нерегламентирана намеса в хода на предизборната кампания или изпълнение на целите на руската пропаганда и хибридна война. 

„Напомням, че всички подобни решения по Конституция може да вземе само и единствено българският парламент. Подчертавам, че пред нас като парламентаристи никога не е стоял подобен избор, нито някой е имал подобно намерение. Безпрецедентната ни подкрепа за Украйна е резултат от твърдото ни убеждение като евроатлантици и консенсуса за това, че трябва неотклонно да отстояваме тези ценности като помогнем да бъде прекратена антихуманната агресия“, допълни Пеевски.

Той подчерта, че друга опция за подкрепа за Украйна никога не е била на дневен ред. 

„Предупреждавам г-н Радев - употребата на страховете на хората се наказва от народа!  Защото за българските граждани е най-важна сигурността за тях и децата им тук и сега. И всички ние сме длъжни да я гарантираме с думи и действия“, коментира още Делян Пеевски. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//