Йотова очаква кабинета на Главчев, от ДПС няма да участват в него

Снимка: Infomreja.bg

Служебното правителство бе коментирано от политиците

Не вярвам Димитър Главчев да се съветва с държавния глава за състава на служебния кабинет. Народните представители искаха президентът да няма никакъв поглед върху служебната власт. Постигнаха го. Независимо, че очевидно има нарушение по отношение разделението на властите.

Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова.

Надявам се 7-дневният срок да е достатъчен за кандидата за министър-председател да състави служебно правителство, допълни Йотова.

Кабинетът е отговорност на господин Главчев. Ако някой от ДПС бъде поканен, няма да приеме. Защото не искаме. След изборите ще решим какво ще правим. Рано е да се говори. Не може да предопределяме вота на избирателите. Рано да се говори за резултати от изборите. Нека хората да решат. Може да имаме 161 и тогава ще мислим отново, коментира в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

То беше такова досега. Само колегите се опитват да забравят тези 9 месеца. Те са незабравими, така че няма как да ги забравят, отговори Пеевски, запитан дали ДПС гледа към евроатлантическо мнозинство във формата като досега плюс ПП-ДБ.

Ясно кой е предложил текстовете в Конституцията, касаещи служебния кабинет, виждате подписите, Христо Иванов и компания, каза още Пеевски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK