Президентът и новият шеф на Представителството на ЕК у нас обсъдиха парите по ПВУ

Снимка: Президентство

Румен Радев и Йорданка Чобанова говориха и за цялостен прием в Шенген

Президентът Румен Радев проведе среща с новия ръководител на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова и я приветства за встъпването й в длъжност у нас през март т.г.  

Румен Радев и Йорданка Чобанова обсъдиха очакванията за присъединяването на България към сухопътните граници в Шенген след премахването на 31 март т.г. на контрола по вътрешните въздушни и морски граници.

Възможностите България да получи втория транш от средствата по Плана за възстановяване и устойчивост и ангажиментите, поети от страната ни за целта, също бяха тема на разговора, съобщават от прессекретариата на президентството. Румен Радев отбеляза, че единствените получени от страната ни средства по ПВУ са първият транш през декември 2022 г. по време на служебното правителство.

По време на разговора бяха разгледани и въпроси, свързани с дискутираните в момента елементи на промяна в политиката на разширяване на Европейския съюз и процедурите за взимане на решения в Съвета на ЕС. Румен Радев и Йорданка Чобанова отбелязаха значимостта на предстоящите избори за Европейски парламент, както и на активна кампания с фокус върху важните за бъдещето на европейските граждани и на Общността теми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK