Временната комисия вижда връзка между Гешев и Нотариуса

Снимка: Infomreja.bg

Временната парламентарна комисия най-вероятно ще уважи искането за разширяване на обхвата на разследването

"Дали самият бивш главен прокурор Иван Гешев е свързан с дейността на групата на Мартин Божанов - Нотариуса от изнесените до момента публични факти и обстоятелства - изглежда, да, но дали е публична атаката срещу него - не мисля."

Това заяви депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ и председател на временната парламентарна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса - Никола Минчев пред журналисти в Партийния дом, пише news.bg. Вчера комисията проведе първото си заседание.

Докладът, с който разполага съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов с магистратите, ходили в клуба SS, е изпратен на всички членове на комисията. В него се описва как функционира групата за действие около Нотариуса, като има списък с няколко имена на хора, които са посещавали клуба. Около 8-10 души влизат в списъка на магистрати, посетили клуба SS, като няма политици в самия списък.

Временната парламентарна комисия най-вероятно ще уважи искането за разширяване на обхвата на разследването, както поиска ИТН, като ще бъдат разпитани шефовете на службите. Нямало обаче да бъдат поканени финансовият министър Асен Василев и шефът на НАП Румен Спецов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK