Коледното настроение в Разлог не стихва! Дядо Коледа обиколи общината

Снимка: Община Разлог

Поредица инициативи зарадваха малки и големи

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници, ръководството на Община Разлог приветства представители на три учебни заведения, подготвили коледни изненади за служителите на общинската администрация.

С атрактивни костюми, под съпровода на коледни песни, на каруца, дърпана от автомобил, учители и ученици от ОУ “Никола Парапунов” изненадаха кметът и заместник- кметовете на община Разлог.

В знак на признателност, ръководството на Община Разлог благодари за топлите думи и пожела весели празници и много успехи през новата година на всички ученици и техните ръководители.

Кметът на община Разлог инж. Гърменов и зам.-кметовете на община Разлог- Иван Гюров и Гергана Колчева- Фарфарова наградиха децата, написали най-оригинални “Писма до Дядо Коледа”. 

В творческия конкурс, организиран от Община Разлог, участие взеха над 150 малки писатели от Разлог, Баня, Бачево, Годлево, Горно Драглище, Добърско, Долно Драглище и Елешница, вярващи в Белобрадия старец. Сред десетки писма, попаднаха най- оригиналните желания на Яни Стипцов, изпратил писмо чак от Северна Европа, писмото на английски език от Оливия Були, емоционалните желания на Емилия Бучкова, Мария Андонова, Виктория Улузова и Мартина Трамбелова.

Грамоти и подаръци от Община Разлог за творчество и креативно ръководството на Община Разлог връчи и на Антон Юруков, Лиа Кърпачева, Славена Манушкина, Мария Бучкова, Екатерина Коцакова, Теодора Проева, Иван Фарфаров , Ивана Кехайова, Мария Георгиева и Дамян Динчев.

Специални изненади за своите общи желания получиха и децата от група “Звездички” на ДГ “Незабравка”, ДГ “Кокиче” и децата от ДГ “Еделвайс”.

Танцови състави, млади музиканти и актьори, десетки самодейци, възпитаници на детски градини и училища, предадоха духът на Коледа на всички жители и гости на община Разлог в навечерието на най- чаканите празници през годината. 

С народни песни и танци, коледни сценки и много творчески изненади Народните Читалища в Разлог, Баня, Годлево, Горно Драглище и Елешница, посрещнаха Бъдни вечер, Коледа и идването на Новата година.

За поредна година организаторите на коледните концерти се обединиха и от благотворителни каузи, в помощ на нуждаещи се жители на община Разлог, развитието на читалищната дейност и редица други благородни инициативи.

За отдадеността към творческия процес и подготовката за едни от най-хубавите подаръци коледните концерти, инж. Гърменов поздрави всички представители на НЧ “Западногорски лъч - 1906”- село Елешница, НЧ “15 септември 1903- 1909г.”- град Разлог, НЧ “Просвета”- село Баня, НЧ “Слънце”- село Горно Драглище, НЧ “Христо Ботев” - село Годлево, както и СУ “Братя Каназиреви”

С коледни стихотворения, танци, песни и сценки децата от Детска градина “Радост” посрещнаха Дядо Коледа. Белобрадият старец присъства на празничните тържества на филиалите “Кокиче”, “Иглика”, “Минзухар”, “Еделвайс”, “Здравец”, “Детелина”, “Незабравка”, “Ален мак”, “Снежанка”, “Надежда”, детска ясла “Радост” и ОДЗ “Д-р Елиза Астинова”.

За своето старание и прекрасно представяне децата получиха мечтани подаръци от Дядо Коледа и специални поздравления от кмета на община Разлог инж. Гърменов, зам.- кмета на община Разлог - г-жа Колчева- Фарфарова, кметове по населени места от община Разлог, директорката и зам.- директорката на ДГ “Радост.” За поредна година малчуганите получиха и лакомства от Община Разлог, и пакети с изненади от кметовете на малките населени места.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK