След Коледа в Кюстендилско! Пияни водачи, кражби и бой

Снимка: Infomreja.bg

По време на празничните дни при извършени проверки пътните полица са установили 166 нарушения по пътищата

През празничните дни в Кюстендилска област е задържан притежател на наркотично вещество, 4 бързи полицейски производства са образувани за управление на МПС  след употреба на алкохол и наркотици, заявени са 2 извършени кражби и опит за палеж, показва информацията от пресцентъра на ОДМВР.

Служители на РУ - Бобов дол, са задържали 18-годишен жител на града за притежание на канабис, при проведените процесуално-следствени действия в имот, обитаван от него, е открит пакета със сухата листна маса. Видът е установен с полеви наркотест. За случая е уведомен дежурен прокурор.

34-годишен водач на лек автомобил„Форд Фокус“ е установен от пътни полицаи в Кюстендил да управлява с 2.91 промила алкохол в издишания въздух, 55-годишен водач форд е установен в Кюстендил да управлява нерегистринан автомобил; 68-годишен водач на товарен автомобил е управлявал рисково по улиците на с. Смочево, опитал да осуети проверка, не се е подчинил на подаден сигнал за спиране е бил зад волана с 2.08 промила алкохол в издишания въздух; 39-годишен водач на лек автомобил „Киа“ е управлявал след употреба на наркотици, тестът му е направен с техническо средство при проверка от пътни полицаи в Дупница. Водачите са задържани с полицейска заповед, случаите са докладвани на дежурен прокурор.

През изминалата нощ в с. Жабокрът служители на РУ - Кюстендил, са задържали 37-годишен мъж, който е правил опити за кражби от автомобили в селото. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

По време на празниците при сбиване в района на дискотека в Кюстендил е пострадал 20-годишен – с фрактура на челюстта е настанен в здравно заведение, причинителят е задържан с полицейска заповед, 17-годишен е. Образувано е досъдебно производство по случая в РУ - Кюстендил.

32-годишен чужд гражданин е задържан от дупнишки полицаи за повреждане на чужда собственост – счупил е стъклопакет на фирмен офис в Сапарева баня. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ - Дупница.

Кражба на пари и златни накити от апартамент в Кюстендил е заявена вчера и кражба на алуминиеви платна, метални столове и ел.двигатели са откраднати от новострояща се фирмена сграда, досъдебни производства са  образувани по случаите в РУ - Кюстендил.

Вчера е направен опит да бъде запалена ограда на имот в Дупница чрез запалителна течност. Повредено е полиетиленово пано. По случая е образувано досъдебно производство в РУ - Дупница.

4 пожара са гасили екпи на РСПБЗН  в празничните дни – 2 от тях са нанесли щети. В Дупница са изгорели 2 кв. м покривна конструкция на заведение за бързо хранене, пожарът е причинен поради неправилно ползване на нагревателни уреди; неправилно ползване на отоплителни уреди е причинило пожар в бунгало в местността Балански рид край Дупница, унищожено е бунгало, техника и мебели. Спасен е 1 т въглища. Няма пострадали хора.

По време на празничните дни при извършени проверки пътните полица са установили 166 нарушения по пътищата на Кюстендилска област. Съставени са 54 акта и 79 фиша.

Най-много са нарушенията на скоростния режим – 122, 4-ма водачи са управлявали след употреба на алкохол и наркотик, 4 – без ГО, 9 са говорили по мобилни телефони.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK