Постоянен арест за мъж, бил и заплашил с убийство жена си във Враца

Снимка: Infomreja.bg

Той привлечен в качеството на обвиняем за три престъпления

Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се води разследване по досъдебно производство, първоначално образувано за неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие, съобщават от държавното обвинение.

По делото са извършени разпити на свидетели, оглед, претърсване и изземване, направени са справки. В резултат на събраните доказателства като извършител на престъплението е установен С.Д. (на 38 години).

Около 15,30 ч. на 28.05.2024 г. в гр. Враца мъжът не изпълнил Заповед за защита от домашно насилие, издадена от Районен съд – Враца, на основание която той се задължавал да се въздържа от домашно насилие по отношение на съпругата си А.М. Било му забранено да я приближава на разстояние по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца, както и обитаваното от нея жилище в града.

Същия ден С.Д. й се заканил с убийство, като допрял нож в областта на шията и й показал пистолет. Нанесъл й удари с ръце и крака в областта на главата и различни части на тялото. Причинената на пострадалата средна телесна повреда се характеризира с разстройство на здравето, временно опасно за живота.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Враца извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за три престъпления – неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие (чл. 296, ал. 1 от НК), закана с убийство (чл. 144, ал. 3 от НК) и причиняване на средна телесна повреда (чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 129 от НК), извършени в условията на домашно насилие.

Престъпленията, в които е обвинен, са тежки по смисъла на Наказателния кодекс и са извършени при форма на вина – пряк умисъл. Обвиняемият С.Д. е осъждан за различни умишлени престъпления, в т.ч. и тежки. За него има множество криминални регистрации, висящо производство и лоши характеристични данни.

По искане на наблюдаващия делото прокурор съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Разследването по делото продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//