Антон Кутев: Само президентът може да пресече плановете на Пеевски да управлява

Снимка: БГНЕС

Кутев посочи, че винаги е бил критичен към ролята на Пеевски в политиката

В студиото на БНТ бившият говорител на служебното правителство, Антон Кутев изрази своето недоумение относно последната активност на Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, най-вече по отношение на президентството, и заяви, че не разбира какво точно прави той.

Кутев посочи, че винаги е бил критичен към ролята на Пеевски в политиката, особено по отношение на смесването на бизнеса и политиката. Той коментира, че, когато пари текат от бизнеса към политиката и след това се връщат обратно в бизнеса, това е най-лошата форма на управление.

Кутев заяви, че познава съветника на президента Николай Копринков и никога не се е съмнявал в неговите качества и не смята, че там "тече някакъв кеш". Също така Кутев заяви, че се надява, че изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов няма да дейстава като предшественика си Иван Гешев, който с показната си акция в президентството всъщност вдигнал рейтинга на президента.

Според Кутев, Пеевски разполага с огромни възможности и владее много социални технологии, което го прави мощен фактор, особено ако реши да действа деструктивно. Той обаче заяви, че не разбира какво конкретно прави Пеевски в момента и неговите действия не съответстват на обичайната роля и позиция на ДПС като партия.

Кутев отбеляза, че ДПС винаги е било балансьор и фактор, който отчита всички страни и има дългосрочна умерена визия. Този образ на ДПС не съответства на действията на Пеевски в настоящия момент. Той изрази учудване от това как председателят на партията, Ахмед Доган, приема действията на Пеевски, като подчерта, че образите на Пеевски и Доган са несъвместими.

Кутев завърши, като посочи, че ако някой може да провали плановете на Пеевски за управление на държавата в момента, то това е президентът на Република България. Той обаче уточни, че само президентът може да обяви сам плановете си за евентуален нов политически проект, дори когато има много знаци за това.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK