Окръжният съд в Кюстендил допусна незабавно изпълнение на две Европейски заповеди за арест

Снимка: Infomreja.bg

Те са за граждани на Северна Македония и Албания

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, допусна незабавно изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от съдия при Районен съд в гр. Оберхаузен, Германия, и предава Джелядин Л. /50-годишен, албанец, гражданин на Р.С.Македония / на компетентните власти на Ф.Р. Германия с цел наказателно преследване за пет деяния, квалифицирани като кражба в особено тежък случай, извършени в периода 03.12.2017 г. – 09.02.2020 г. в гр. Оберхаузен и други места в Германия.

Съдът взема мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо исканото лице Джелядин Л. до фактическото му предаване на издаващата държава. Решението е окончателно.

Окръжен съд – Кюстендил, допусна незабавно изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от зам.-апелативен прокурор на Апелативна прокуратура - гр. Атина, Гърция, на 17.03.2016 г., по силата на изпълнимо решение на Апелативен съд - Атина, и предава Спартак К. / 50-годишен албански гражданин / на компетентните власти на Република Гърция с цел изтърпяване на остатък от наказание „доживотен затвор“ и „лишаване от свобода“ в размер на 1 година 7 месеца и 22 дни.

Видно от процесната ЕЗА, исканото лице е осъдено за извършени престъпления, окачествени като: 1. умишлено убийство в спокойно психическо състояние, 2. противозаконно носене на оръжие и 3. употреба на оръжие.

Съдът взема мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо исканото лице до фактическото му предаване на издаващата държава. Решението е окончателно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//