Избраха Радослав Тасков за председател на Общинския съвет в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Той бе единственият кандидат

Дългогодишният председател на Общинския съвет в Благоевград - Радослав Тасков, застава начело на местния парламент и през новия мандат.

Той бе единственият кандидат за поста, след като останалите политически формации не излъчиха свои кандидатури. 

Тасков, който е представител на най-многочислената парламентарна група в Общинския съвет - ВМРО-БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ), бе избран с гласовете на 34-ма общински съветници.

„Благодаря за доверието, съзнавам, че това е огромна отговорност и задължение. Разбирам, че за този вот до голяма степен имат значение резултатите, които получихме на последните избори, но се надявам, че това е и оценка на досегашната ни работа. Този резултат обаче е и отговор към онези, които веднага след изборите започнаха да лепят етикети върху Общинския съвет, да пророкуват, че ще бъде неработещ, че е фрагментиран, така че това е и отговор, който показва, че този ОбС иска да започе работа веднага“, коментира Тасков.

Той определи изминалата предизборна кампания като различна, каквато не е имало досега, но открои в нея огромното желание на хората да виждат как градът се развива и върви напред. Изтъкна и позитивната енергия и отговорността, с която са натоварени всички местни избраници.

Тасков отправи призив и към новия кмет.

„Г-н Байкушев, бяхте избран със сериозна обществена подкрепа, която имаше изключително позитивна страна. Надявам се да бъдете смел и решителен в действията си и да изпълните това, което говорехте по време на кампанията. Надявам се да бъдете мъдър, търпелив и справедлив! Политиците мислят за следващите избори, държавниците обаче мислят за следващите поколения. Пожелавам на всички в тази зала, с работата и решенията, които ще взимаме, да мислим само за поколенията след нас! На добър час!“

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//