В столицата откриха две високотехнологични наркооранжерии

Снимки: МВР

Задържани са трима

В рамките на специализираната полицейска операция са задържани трима мъже, съпричастни към престъпната дейност

Оранжериите за отглеждането на наркотични растения са установени в рамките на специализирана полицейска операция, проведена от служители на Главна дирекция „Национална полиция“. Действията са реализирани тази сутрин на територията на столицата, които продължават и към момента.

В рамките на операцията са извършени претърсвания на къща и помещение до нея. Там  криминалистите установили обособени помещения, в които се полагали грижи за засетите общо 2 700 растения, достигнали различен стадий на растеж.

„Оранжериите са оборудвани с най-висок клас техника, която се използва при производството на подобни растения. Специфичното в случая, е че групата е работила от дълго време и количествата са изключително големи“, коментира  директорът на ГДНП главен комисар Атанас Илков. Той уточни, че по случая е работено над три месеца. Към момента са задържани трима мъже в момент на полагане на грижи, като единият от тях е криминално проявен и има регистрация за разпространение на наркотици.“ В хода на процесуалните действия е открита и суха тревиста маса, иззети са и различни субстрати, необходими за отглеждането на наркокултурата.

По случая е сезирана прокуратурата. Предстои образуването на досъдебно производство, което по всяка вероятност ще е за производство и държане на наркотични вещества с цел разпространение, както и искане за задържане на тримата мъже за срок до 72 часа , допълни зам.-градският прокурор на София Иво Илиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//