Гешев: “Политическият боклук” съсипа граденото с години българско селско стопанство

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

“Политическият боклук”, който се репродуцира чрез откраднатите от нас гражданите милиарди, съсипа граденото с години българско селско стопанство. 

Това зави Иван Гешев, който присъства на събора на овцевъдите край Петропавловския манастир, и допъни:

Държавните субсидии не се разпределят равномерно сред българските земеделски производители.  Колко пъти фермерите ще си търсят помощите, които са предвидени да покрият последиците от войната  в Украйна?!

Облагодетелстват се едни за сметка на много други малки и големи производители, които не са близки до властта. Внасяме храна от трети страни. Съществува и нерегламентиран внос. 

Пример - статистиката сочи, че броя на селскостопанските животни в България намалява прогресивно. По данни  на “Агростатистика”към Земеделското министерство, към ноември на миналата година броят на овцете е 1 072.8 хил. броя. Отчита се свиване с 2.2% на годишна база. Стопанствата, в които се отглеждат овце, също намаляват.  Добивът на краве мляко отчита спад от над 6% само за една година.  За оранжерийните производители не се предоставя вода за напояване, например.Внасяме украинска пшеница, за сметка на произведената у нас, коята седи по складове. 

Част от примерите за това как селското стопанство, което е традиционно за България, се съсипва.  Нито един от министрите не се размина с протести на животновъди, лозари, оранжерийни производители.  И какво се случва в края на всичко - тровим децата си с вносно месо, вносни плодове и зеленчуци, вносна пшеница, на безобразно високи цени!

Защото не можем да наложим вето за внос на пшеница, месо или плодове и зеленчуци или защото някой политик, министър трябва да се облагодетелства лично, изпълнявайки нечия заповед?!  От нас зависи да спрем да се самоубиваме. Земеделието е в основата на икономиката на държавата!

Да преучредим Родината си!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//