Обновяват по проект на ЮЗДП старата семедобивна база в Разлог

Снимка: ЮЗДП

Официалното откриване на дейностите по проекта беше дадено от директора

Със символична първа копка беше даден старт на строително - монтажните дейности, с които ще бъде реновирана старата семедобивна база в Разлог по проекта на ЮЗДП и ОП „Околна среда“ - „Подобряване природозащитното състояние на горски местообитания от мрежата Натура 2000 в Югозападна България“.

Официалното откриване на дейностите по проекта беше дадено от директора инж. Валентин Чамбов в присъствието на експерти на Предприятието, директора и сужитители на ТП „ДГС Разлог“. Официални гости бяха ВрИД кмет на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и началника на РС ПБЗН Костадин Добрев.

Сградата ще бъде изцяло обновена, ще бъде подменена покривната конструкция, дограмата и ще бъде направена вътрешна и външна изолация. В помещението ще бъде позиционирана поточна линия за извличане и обработване на семена от горско – дървесни видове за нуждите на ЮЗДП. Оборудването  е модерно и е доставено по същия проект. Включва машини за изсушаване на шишарките от иглолистни дървесни видове и изчистване на семената от различни примеси и сортирането им по размери.

Крайният срок за изпълнение на дейностите е 31.12.2023 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK