Арестуваха 14 души в Испания за печат и разпространение на фалшиви банкноти по 100 евро

Снимка: Infomreja.bg

Общата сума е 1 млн. евро

14 души са арестувани в Испания във връзка с печатането на фалшиви банкноти от по сто евро. Общата стойност на фалшивата продукция е един милион евро, които не могат да бъдат засечени от банкомати или от други устройства, пише БТА.

"Банкнотите, печатани от организираната група, са изрисувани ръчно, качеството им е много високо и посредством разнородни детайли избягват средствата за засичане на фалшификати", заяви говорителката на националната полиция на Испания Елиса Реболо.

Престъпната мрежа от хора с пакистански произход с клетки в Италия – в Рим и в Неапол, пласира фалшивите банкноти в Италия, Франция, Гърция и Испания, поясниха от полицията.

Оттам добавиха, че пласьорите са арестувани на летището в Барселона и на централната градска автогара, като и в двата случая задържаните са носили фалшифицирани банкноти на стойност 70 000 евро.

В полицейската операция са участвали служители от Испания, Италия и Гърция. Тя е започнала през ноември, след като голямо количество от фалшиви банкноти е било открито в Барселона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK