Кюстендилският съд определи временно задържане на косоварец, издирван за наркотици

Снимка: Infomreja.bg

Той е задържан на 6 януари тази година при извършена проверка на ГКПП – Гюешево

Мярка за неотклонение „временно задържане под стража“ за срок до 40 дни определи Окръжният съд в Кюстендил спрямо 56- годишния F. L., представящ се за C. I. от Република Косово. Целта е да се обезпечи личното присъствие на чужденеца в предстоящото екстрадиционно производство, съгласно ЗЕЕЗА.

Той е задържан на 6 януари тази година при извършена проверка на ГКПП – Гюешево, на влизане в България, въз основа на червен бюлетин от Интерпол - Белград.

Мъжът е обявен за международно издирване с цел арест и екстрадиция за сдружаване и извършване на престъпления, свързани с неразрешено производство и разпространение на наркотични вещества в Република Сърбия, се посочва в искането за временно задържане на Окръжната прокуратура.

Сред доказателствата по делото са две експертизи, на база снимков материал и пръстови отпечатъци, които установяват, че C. I. от Република Косово е издирваният F. L.

Налице е и реална опасност издирваното лице да се укрие, предвид липсата на постоянен адрес на територията на Република България и предвиденото наказание за това престъпление в Република Сърбия – „лишаване от свобода“ от 5 г., се посочва в мотивите на Окръжния съд в Кюстендил.

Определението подлежи на обжалване в 3- дневен срок пред Апелативен съд – София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK