Почетна награда за примата на българската естрада Лили Иванова в Брюксел

Снимка: БГНЕС

Певицата вдигна на крака емблематичната зала "Флаже" в белгийската столица

Столицата на Европа почете примата на българската естрада Лили Иванова с почетна награда, връчена ѝ от кмета на Брюксел. В емблематичната брюкселска зала “Флаже”, тя изнесе концерт с шлагерите на своя репертоар и вдигна на крака залата, съобщава nova.bg.

Една от най престижните концертни зали в Брюксел „Флаже” разпродаде всичките си билети и бе напълнена с 900 зрители, почитатели на иконата на българската естрада. Примата изпя 18 песни от репертоара си, като почти след всяка, изправяше залата на крака. Стотици българи дойдоха в Брюксел специално за нея.

„Предложих да направим така, че тази прекрасна идея - примерът на Лили Иванова, да придобие популярност, да го интернационализираме в Бюксел", заяви евродепутатът Илхан Кючук. 

"Лили Иванова - не само за мен, предполагам, че за всеки българин, е име, което докосва сърцето", подчерта Малин Месалски, български консул в Кралство Белгия. 

Един от белгийските политици нарече примата "българската Тина Търнър", а днес кметът на Брюксел ѝ връчи и почетната нaграда на града. 

"Искам само да благодаря от цялото си сърце за гостоприемството, за прекрасната публика и емоциите, които изживях на сцената", заяви превицата след връчването на наградата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK