Джокович е на рекорден 48-и полуфинал в Големия шлем

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Той подобри собствения си рекорд

Десеткратният шампион от Откритото първенство на Австралия по тенис Новак Джокович стигна до полуфиналите в Мелбърн за 11-и път в кариерата си. Той подобри и собствения си рекорд и вече има 48 полуфинала в турнирите от Големия шлем.

Водачът в схемата от Сърбия се наложи над 12-ия поставен Тейлър Фриц от Съединените щати със 7:6(3), 4:6, 6:2, 6:3 след 3:48 часа игра на централния корт „Род Лейвър Арина“.

Първите два сета бяха много равностойни. Откриващият гейм само продължи почти 16 минути и в него американецът отрази три брейкбола. В последвалия тайбрек 36-годишният Джокович поведе с 5:1 точки и лесно затвори частта.

В следващата Фриц проби в първия гейм, после отрази общо седем точки за рибрейк и изравни сетовете със сервис гейм на нула.

Ноле най-сетне успя да пробие при 17-ата си възможност в двубоя, за да поведе с 2:0 в третата част. Тук някъде силите и увереността на съперника му привършиха. Носителят на общо 24 титли от Шлема направи брейк и в последния гейм за 6:2.

В заключителния сет Джокович проби за 4:2, но след това Фриц направи рибрейк. И когато всички очакваха резултатът да бъде изравнен, белградчанинът моментално проби отново, при това на нула и след това сервира безпроблемно за мача.

Новак наниза 20 аса и записа общо 52 печеливши удара при 26 непредизвикани грешки. При Тейлър Фриц балансът беше 63-39.

Съперникът на Джокович се определя в днешния двубой между Яник Синер и Андрей Рубльов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK