Първи прогнози за депутатите от Пиринско: ГЕРБ и ИТН с по три мандата

Снимка: Infomreja.bg

ДПС в Пиринско ще излъчи със сигурност двама депутати

Първи прогнози за народните представители от Пиринско в следващото Народно събрание. 

Югозападът ще бъде представляван от 11 депутати от 6 партии и коалиции.

ГЕРБ-СДС има три мандата. Като водач на листата влиза бившият транспортен министър – Росен Желязков. След него се нарежда Стефан Апостолов от Симитли, който отново „счупи“ рекорда с 6275 гласа в своя полза. Третият депутат е Георги Динев от Петрич – досегашен народен представител, с 3739 преференциални гласа.

При „Има такъв народ“ няма пренареждане. Първите трима, по ред в листата, са Георги Попов, Христо Глушков и Анита Коцелова. Водачът на листата – Илко Стоянов, се отказа от депутатското място след като бе избран за кмет на Благоевград.

ДПС - третата политическа сила в областта, ще излъчи със сигурност двама депутати. Имената им обаче все още не са ясни. Водачът Халил Летифов е начело и на листата в Стара Загора, а Йордан Цонев повежда и в Пазарджик. Ако в тези два избирателни района Движението за права и свободи не успее да формира мандат, то Летифов и Цонев остават народни представители от Първи МИР-Благоевград.

Разпределението на гласовете води до два съществени въпроса – ще има ли БСП два мандата, или остава само с един – този на водача на листата – проф. Георги Михайлов, и ще има ли мандат за коалицията на Манолова - „Изправи се! Мутре вън!“, или същият този мандат ще бъде прехвърлен към социалистите.

При евентуален втори мандат за БСП – той е „запазен“ за досегашния народен представител от Гоце Делчев – Богдан Боцев, който събра най-много преференции.

Демократична България – Обединение, ще има свой представител в парламента от област Благоевград, а именно д-р Иван Димитров от Разлог.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK