Йорданова: Обжалването на решение на ВСС не е процедурна хватка

Снимка: БГНЕС

Тя е готова за открит дебат с Гешев

"Твърдението на Гешев за политически интереси е меко казано странно. Това, че правосъдният министър обжалва решение на ВСС, което счита за незаконосъобразно, не е процедурна хватка за бавене на каквато и да е процедура, а желание за установяване на законосъобразността в конкретни решения и действия на ВСС.

В искането относно допустимостта му правя няколко доказателствени искания с оглед установяване на обстоятелствата, които се съдържат в него". Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова пред Нова тв преди заседанието на ВСС в сряда. 

"Надявам се, че след приемане за допустими на всички основания, ще пристъпим към събиране на доказателства. В тази фаза имам няколко доказателствени искания. Мисля, че до края на май ще бъдат разгледани и двете предложения, след като доказателствата бъдат събрани. Не съм спирала да бъда в открит дебат с г-н Гешев", посочи Йорданова.

Тя коментира и думите на Гешев, че твърденията й са "смешни". "Ако някой може да смее при провеждане на конституционна процедура, това е негово решение и отговорност. Съвсем очаквано е Гешев да сезира КС за закриването на Спецпрокуратурата", коментира още тя.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK