Удължават АМ „Струма“ с 600 метра при Симитли

Снимка: Infomreja.bg

Държавата може да загуби средства заради възлагането на договор по инхаус

До началото на летния сезон  АМ „Струма“  ще  бъде  удължена с 600 метра в района на Симитли, с което ще бъде облекчен трафикът. Не се предвиждат дейности по АМ „Тракия“ преди есента, за когато е планиран ремонт на аутобана в областите Ямбол и Сливен, където асфалтовата настилка е в лошо състояние.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова в предаването „Събуди се“ на Нова телевизия.

От март тази година при предходното правителство след значителни индексации е възстановена работата  по АМ „Хемус“. Необходимо е време, за да започне същинското строителтство, тъй като три години не са извършвани дейности, каза още министър Коритарова. Ремонтите по тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“  ще приключат преди активния летен сезон, за да може да се пътува без напрежение.

Анализите показват, че при ремонта на Дунав мост при Русе, който ще продължи около две години, не се очаква да се задълбочат проблемите с преминаването по него.

Държавата може да загуби средства заради възлагането на  договор по инхаус, сключен от предходното правителство между министерството и „Националния център за териториално развитие“ ЕАД. „Има риск средствата да не бъдат възстановени по Механизва за възстановяване и устойчивост, а да останат за сметка на бюджета на МРРБ. Затова изпратих доклада от вътрешния одит на АДФИ“, обясни инж. Коритарова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//