Разследват заплаха срещу шефа на полицията в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Делото е започнато с разпит на свидетел, продължават разпитите и се изисква информация, обяви заместник-районният прокурор Крум Крумов

Образувано е досъдебно производство в РУ- Дупница, отдел „Разследване“ по член 144, ал.2, във връзка с алинея 1 от НК, тоест оправена закана по адрес на длъжностно лице.

Това обяви пред ИНФОМРЕЖА заместник-районният прокурор и говорител на РП –Кюстендил, Крум Крумов. Той подчерта, че не става въпрос за закана с убийство, а закана с престъпление.

„Делото е започнато с разпит на свидетел, продължават разпитите и се изисква информация. Досъдебното производство е образувано на 15 март, като заплашвано лице е началникът на полицията Йордан Зарев“, потвърди пред ИНФОМРЕЖА прокурор Крумов.

След приключване на разследването, то ще бъде изпратено до прокуратурата в Кюстендил за решаване по същество, тоест дали ще бъде внесено в съда или прекратено.

„Предприети са действия и с оглед на избягване на каквито и да било съмнения ще бъде изготвено предложение разследването да се поеме от следовател на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Кюстендил“, уточни още заместник-районният прокурор на Кюстендил.

Към този момент по досъдебното производство няма лица, привлечени към наказателна отговорност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK