Радослав Кирев: Трябва да се премахне статута на болниците като търговски дружества!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Колко „здраво“ е здравеопазването ни?! Медици и медицински служители от години са подложени на унизително ниски възнаграждения, липса на уважение и разбиране на професията им, на най-примитивните материални условия на труд. От своя страна пациентите са недоволни от предлаганите услуги в държавните и частните болници. Хиляди са разплаканите семейства заради лекарско нехайство. Дарителските сметки за болни се увеличават, диагнозите с фатален край – също, но ролята на държавата намалява. Хората с решения от ТЕЛК чакат месеци за да получат средства и лекарства.

Необходимо ли е да продължавам?! Необходимо е да направя само едно заключение – лекари и лекуващи се са противопоставени едни срещу други, а борбата и на двете страни е една и съща – за оцеляване.

Това заяви кандидатът за народен представител в 1 МИР-Благоевград – Радослав Кирев, когото можете да подкрепите с номер 24/104.

Кирев допълва: 

Тежко е да се говори за здравето на един болен народ, но е важно да се направи следното:

Премахване статута на търговски дружества на болниците;

Равни условия за финансиране и контрол при разходване на публичните средства от лечебните заведения, независимо от собствеността им;

Запазване на лечебните заведения в отдалечените и планински райони и въвеждане на статут на „защитено лечебно заведение“ за тях.;

Безплатни целеви стипендии за редовни специализанти и интензивно финансиране на специализации в чужбина и осигуряване на работно място в здравната система на страната;

Намаляване на ДДС върху лекарствените продукти и медицинските изделия на 9%;

Контрол върху обществените средства за здравеопазване чрез централизиран търг за доставка на лекарствата от реимбурсния списък и на медицинските изделия, провеждан на годишна база;

Приемане на комплекс от мерки, включително държавна помощ, подпомагащи разкриването на аптеки в отдалечените и планинските слабонаселени райони.

Разкриване на поне една денонощна аптека във всяка българска община. Въвеждане на услугата „мобилна аптека“;

Облекчаване на условията за финансиране на „ин-витро” процедури; възможност от Центъра за асистирана репродукция да се финансират процедури с донорски материал. 

Заставам пред вас, заради вас, заедно с вас! На 9 юни с номер 24 - 104! 

Снимката е от болница в Югозапада, в която вярата е някъде там – затворена в безнадежността и гледаща към прозореца, като по Далчев.

Снимката е от болница в Югозапада, в която вярата е някъде там – затворена в безнадежността и гледаща към прозореца, като по Далчев.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//