Корнелия Нинова се включи в отбелязването на 24 май в Благоевград

Снимки: БСП

Кандидатите за народни представители от "БСП за България" раздаваха книги и балони

Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция "БСП за България" в 1 МИР Благоевград се включиха в отбелязването на 24 май - Деня на славянската писменост, българската просвета и култура, в тържествата в Благоевград, Петрич, Гоце Делчев, Сандански, Банско, Разлог.

На празника в Благоевград присъства и водачът на листата и председател на БСП Корнелия Нинова.

"Честит празник на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Поклон пред светите братя Кирил и Методий, дали светлина и бъднина на славянските народи. Учители, благодарим! Българи, нека се гордеем с нашия принос в световната цивилизация! 23 държави и над 250 милиона души си служат с кирилицата. Азбуката, словото, книжнината и културата са ни съхранили през вековете и ще ни обединяват и водят напред като народ. Трябва да се грижим за богатството, разнообразието и чистотата на българския език. Да го опазим от чуждици и опростяване! Да го защитим със закон за българския език! Той е нашата гордост и нашето достойнство пред света", каза в Благоевград Корнелия Нинова.

По повод празника, кандидатите за народни представители от Благоевград съвместно с Младежкото обединение раздаваха на малки и големи балони с изписаната кирилица и книги. В Гоце Делчев, Петрич, Банско и Разлог, кандидатите за народни представители участваха в празничните шествия и програми, посветени на 24 май.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//