Продуцент на фестивали, историци и директор на музей в листата на ПП-ДБ в Благоевград

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Успешни професионалисти с призвание в сферата на просветата и културата са в листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ за област Благоевград за изборите за национален парламент на 9 юни. В навечерието на 24 май обръщаме специално внимание на хората, които се грижат да имаме качествено образование и да пазим българщината.  

Николай Божков от Благоевград е продуцент на концерти, организира част от концертите на ансамблите „Българе“, „Пирин“ и „Филип Кутев“. Бил е съорганизатор на фестивала „Пирин пее“, както и на Фестивала на народната носия в Жеравна. „Без култура, образование и спорт няма национална идентичност“, казва Божков, който е започнал кариерата си като професионален артист в ансамбъл „Пирин“.

Историкът Янко Христов е дългогодишен университетски преподавател, които се занимава с проучването и преподаването на средновековната история на Европейския Югоизток и на история на българската държава и право. Добре познат и уважаван в професионалните среди на медиевистите и византинистите в България и чужбина.

Мартин Петров е магистър по японски език и култура от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Атанаска Ковачева е юрист с дългогодишен експерт в областта на културата.

Николай Куколев е завършил „История“ и „Българска филология“ в Югозападния университет ,,Неофит Рилски” в Благоевград. Близо 20 г. е учител по история и по гражданско образование в Благоевград. Ръководи ученически евроклуб ,,Общество на знанието”. Работил е по различни европейски проекти в сферата на образованието, предприемачеството и културните взаимодействия.

В листата на ПП-ДБ е и директорът на Исторически музей – Петрич Методи Бисерков.

Росица Пандова-Йовкова е граждански активист, защитаващ каузи в здравеопазването, с огромен опит в социалния и културния сектор. Председател на СНЦ „Култура без граници“ с интереси, насочени към здравеопазването, социалните политики, културата и образованието. Вярва, че грижата за децата е основен приоритет на всяко общество. Работи за достойно място на българския фолклор и традиции в българското културно наследство.

„Инвестицията в качествено образование за децата е отговорност както на държавата, така и на родителите. От усилията на всички ни зависи да не забравяме корените си, да предаваме на децата си традициите ни и да пазим богатото културно наследство на България“, казва водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевград Андрей Цеков, който беше министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Денков“.

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност екипът на коалиция ПП-ДБ честити празника на всички и изказва благодарност за усилията на нашите будители и духовни стожери – учители, просветители, творци.

Екипът на ПП-ДБ се явява на предстоящите избори с бюлетина № 14.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//