Задържаха камион с фалшива стока на "Кулата"

Снимка: МВР

НАП спря внос на фалшиви шапки и колани от Гърция

Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит за нелегален внос на 9 тона фалшиви стоки с лога на известни марки, съобщават от Агенцията.

Граничните полицаи предприели проверка на товарен автомобил DAF, влизащ от Гърция. Камионът управлявал 47-годишен мъж от Пазарджик, а представените от него документи сочели, че превозва кашони с играчки.

В рамките на извършения контрол, зад тапа от няколко кашона с играчки, граничните полицаи установили стоки, за които има съмнения, че имитират защитени търговски марки – общо 314 кашона.

Шофьорът е задържан.

Камионът с благоевградска регистрация, който по документи превозвал китайско карго – различни продукти за бита и салфетки, е спрян за проверка при влизане в страната на граничен пункт Кулата. Първоначално шофьорът отказал да премахне фирмената пломба, като само представил на проверяващите товарителница с описание на превозваните стоки. По думите му те били предназначени за Испания, а товарът минавал транзит през България. Поведението на водача и фактът, че транзитният маршрут Гърция-Испания не е честта практика, усъмнили инспекторите от „Фискален контрол“. При извършения оглед на камиона, до вратата на товарния отсек, проверяващите открили салфетки и стоки за бита. Въпреки това фискалните инспектори потърсили и съдействие от служители на „Гранична полиция“, с които заедно направили проверка на товара с рентген. Зад пакетите със салфетки, екипите на НАП и МВР забелязали и скритите фалшиви шапки и колани на известни марки, които по всяка вероятност са предназначени за българския пазар. 

Шофьорът и камионът са предадени на „Икономическа полиция“ и Агенция „Митници“. 

„Служителите от „Фискален контрол“ са много стриктни при изпълнение на задълженията си. Макар и много натоварени, те наблюдават, анализират и проверяват всяка доставка и всяко превозно средство. Това не е първият път, в който ние помагаме за разкриването на контрабанда или внос на фалшиви стоки.  Благодаря на колегите за добре свършената работа“, заяви главният директор на „Фискален контрол“ Емил Беков.  

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn