"ПоБойко" Рашков: Депутатът нападна журналисти, ПП не се разграничава от него

Снимка: Ютуб

Видеата станаха популярни в мрежата

Депутатът от ПП и бивш вътрешен министър блъска и удря със сгъваем чадър журналисти в Народното събрание.

Случаят е от вчера по време и след свиканата комисия за митниците.

На кадри, които се разпространиха мълниеносно в социалните мрежи, се вижда как Бойко Рашков обижда и налита на журналистите Симон Милков и Николай Караколев.

Те задават на Рашков върпоси за евентуалните му връзки със сочените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови.

Депутатът заявява: "Ако обичате! Прекалявате! Не желая да ме снимате", след което изглежда, че бута телефона на Караколев. След това каза: "Какво си въобразявате, че имате безгранични... Ще го изхвърля след малко през прозореца".

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков коментира пред журналисти:

Коалицията не смятат да се разграничават от Рашков. Много хора биха се радвали да започнем да се разграничаваме от наши депутати. Хвърля се помия по наши депутати. Вярвам, че в България има достатъчно разумни хора, които няма да позволят да има лошо управление.

Цялата тази временната комисия за случая с Агенция "Митници" е създадена да прави пиар кампания, и за да "хвърля помия" по техни депутати. Това е абсолютно инсценирана ситуация, коментира Петков.

Ние не сме корумпирани, нито има някакви проблеми с хората, които застават рамо до рамо с нас. Колкото и да се опитват да водят компроматни войни, хората осъзнават, че има избор между старата система, където Пеевски и Борисов са на върха на държавата, и едни нормални хора, които се борят за нормална европейска държава, добави Петков.

Аз вярвам, че нашата група няма да се предаде и ще продължи да се бори, докато стигнем до нормалната европейска държава, заяви Петков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също коментира случая, като каза:

Всички в ГЕРБ осъждаме поведението на журналистите или на хора, които влизат в парламента, да се държат така с който и да е депутат. Не може депутати да се гонят по коридорите и да се бият с чадъри. Осъждам ги, не ми харесва, не са прави. 

Делян Пеевски заяви само: За този човек ДПС първо е казало всичко - няма място в политиката, ясно е на всички. Видяхме къде има място - по трапезите със седналия пудел до него, който сигурно преди това му е напълнил джобовете с пачки. 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//