ГДБОП спря измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

Снимка: Infomreja.bg

Трима служители на търговско дружество са разследвани за длъжностно присвояване в големи размери

Специализирана полицейска операция за разкриване на длъжностно присвояване в големи размери е проведена от служители на ГДБОП на 17 май на територията София и Ихтиман. Акцията, реализирана съвместно със служители на Окръжния следствен отдел при Софийска окръжна прокуратура, е осъществена под надзора на Районна прокуратура - Елин Пелин, съобщават от МВР.

В хода на оперативно-издирвателната дейност и в процеса на разследването е установено, че трима представители на телекомуникационна компания са съставяли неистински или са подправяли съществуващи документи между търговското дружество и неговите клиенти - договори за лизинг и за мобилни услуги, допълнителни споразумения и приложения към тях и др. До момента е установено, че в продължение на две години те са действали в съучастие и са присвоили голям брой мобилни устройства, за което им е повдигнато обвинение. При претърсване на жилища, помещения и моторни превозни средства, използвани от тримата, както и при извършени лични обиски, е иззето голямо количество различни видове смарт устройства - мобилни телефони, таблети, лаптопи, слушалки.

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс - чл. 201, чл. 202, чл. 309, чл. 310, чл. 316 и чл. 26 от НК, които се отнасят за длъжностно присвояване чрез преправяне на документи и използването им през продължителен период от време.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//