Всички ваксинирани пенсионери ще получат по 75 лева

Снимка: Infomreja.bg

За да получат парите си следващия месец, изискването е те да са се имунизирали до 25-и януари

Изплащането на еднократната добавка от 75 лева на пенсионерите, които се ваксинират, ще започне още на 1-и февруари, преди изплащането на пенсиите. За да получат парите си следващия месец, изискването е те да са се имунизирали до 25-и януари. Това заяви управителят на Националния осигурителен институт Ивайло Иванов след заседание на парламентарната социална комисия:

"Имаме амбицията и работим да бъдат изплатени още на 1 февруари, непосредствено след изтичане на месеца. Данните, които очакваме за изплащането на тези 75 лева, трябва да ни бъдат предоставени до 25-ти януари от Министерството на здравеопазването".

Всички пенсионери, независимо дали са навършили 65 години или не, ще получават еднократната добавка от 75 лева, ако се ваксинират в периода от януари до юни, уточни социалният министър Георги Гьоков пред депутатите: "Това плащане от 75 лева, този стимул от 75 лева, ще бъде получен от всеки пенсионер, който постави първа доза, постави бустерна доза, или завърши през този период - от януари до месец юни, ваксинационния си план, тоест трите дози". /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK