Със светлинно шоу завърши Празникът на Благоевград

Снимки: Община Благоевград

В кулминация на вечерта се превърна мултимедийният пиротехнически спектакъл

Симбиоза от звук и картина с изпълненията на перлата на Благоевград ансамбъл „Пирин“ и мултимедийният пиротехнически спектакъл създаде магическа атмосфера на площад „Георги Измирлиев“.

Под светлините на прожекторите на открита сцена и на фона на видео презентация, показваща  исторически факти и природни картини, артистите от ансамбъла накараха зрителите да усетят частица от българския дух и патриотизъм, както и възхищение от подвизите на предците ни.

Концертът „…И за Свобода“ беше представен снощи за първи път пред благоевградска публика за 111 години от Освобождението на Горна Джумая.

Невероятните артисти, облечени с пъстри народни носии, покориха публиката с всяка следваща музикална и танцова феерия. Те споделиха сцената с Регионален клуб “Традиция”.

В кулминация на вечерта се превърна мултимедийният пиротехнически спектакъл „Градът на съвремието“, организиран от Община Благоевград за празника на града.

Със средствата на визуалните изкуства, пиротехниката, светлините ефекти и вдъхновяваща музика стотици жители и гости на Благоевград видяха впечатляващия съвременен облик на града. Инфраструктурни проекти оживяха под светлината на грандиозната заря. Огнени фигури избухнаха от сградата на Американския университет и площадното пространство. Над града се изсипа дъжд от светлини. Това беше най-мащабното шоу правено досега в Благоевград.

Канонадата продължи няколко минути, съпроводена от въздействаща музика и заедно с фойерверките,  разпръскващи палитри от цветове, предизвикаха възхита сред публиката, съобщават от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK