Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали

Снимка: Infomreja.bg

Установен е мъртъв плод

33-годишна родилка е починала тази сутрин след спешно секцио в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. По време на операцията е установено, че бебето е мъртво.

В 5.00 часа тази сутрин родилката е транспортирана до акушеро-гинекологичното отделение на болницата от екип на Спешна помощ - Кърджали в изключително тежко септично състояние, затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура.

Събран е спешен екип и е взето решение за секцио, по време на което е установен мъртъв плод, съобщават от лечебното заведение.

Непосредствено след секциото жената е преведена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където продължават всички необходими реанимационни мероприятия, посочват от МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката почива в 9.40 ч.

Извършва се вътрешна проверка в лечебното заведение. Предстои да бъде направена патологоанатомична аутопсия.

Ръководството на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" АД изказва съболезнования на семейството и близките за тежката загуба.

По случая започва проверка и Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Ще бъдат инспектирани и действията на екипа на "Спешна помощ", транспортирал родилката до болницата. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK