ГЕРБ и ДПС свалят рекламата на хазарт от всички медии със закон

Снимка: БТА

Рекламата на хазартни игри се забранява във всички видове медии, не само в телевизиите, уточни Йордан Цонев

ДПС и ГЕРБ-СДС внесоха предложение за изменение в Закона за хазарта. Предложенията бяха представени от зам.-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев и зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Теменужка Петкова.  

Новите текстове предвиждат хазартни зали да има само в населени места с над 5000 жители. Законопроектът забранява рекламата в телевизии, в медии, включително онлайн и печатни - във всички видове медии, посочи Цонев. Той уточни, че се разрешава реклама само върху билбордове и то далеч от училища, върху спортна екипировка, която не е предназначена за малолетни и непълнолетни, и в спортни зали.

За никого не е тайна, че през последните три години зависимостите, свързани с хазарта, са изключително увеличени в нашето общество. Това наложи да бъдат предприети съответните мерки с цел тяхното ограничаване, заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ.

Законопроектът е в отговор на обществените очаквания и дебата в обществото последните няколко години и отлежава доста дълго време. Родители и организации протестираха многократно срещу тази мощна хазартна реклама в медиите, за това че се увеличава хазартната зависимост дори сред непълнолетни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//