Задържаха крадци на медни проводници

Снимки: ОДМВР, Разград

Изкопавали ги от активни трасета на телекомуникационна компания

Според подадения сигнал първата кражба на около 450 м многожилен меден проводник е извършена за времето от 01.45 ч на 24 март до 13.30 ч на 26 март в района на землището на село Манастирци. През нощта на 26 срещу 27 март отново там и по идентичен начин – изкопаване и издърпване, били откраднати още 350 м многожилен кабел.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия, в които активно се включили, освен ОДМВР, Разград, още две областни дирекции -Търговище и Шумен, в ранните часове вчера  криминалистите засекли  извършителите  - на възраст 35, 39 и 21 години, на територията на град Попово. Тримата, криминално проявени и осъждани, се придвижвали с джипове, а опитът им да избягат от изградените полицейски КПП-та бил осуетен с лента за принудително спиране.

В хода на операцията по задържането са извършени претърсвания и огледи на автомобилите, в единия от които са открити медните проводници от последната кражба. Намерени и иззети са режещи инструменти, радиостанции, мобилни апарати, лебедки и въжета.

Тримата извършители са задържани в ОДМВР-Разград за срок до 24 часа. Предприети са действия по привличането им като обвиняеми и задържането на извършителите за срок до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.4 от НК, работата по което продължава под ръководството на прокуратурата. В рамките му предстоят  процесуално – следствените действия в жилищата, обитавани от тримата задържани - съответно в плевенските села Буковлък, Бохот и Брестовец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK