Лена Бориславова: Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски

Снимка: БГНЕС

Тя отчете като грешка на коалицията, че е влязла в сглобка с ГЕРБ без да оцени колко са зависими от ДПС

Росен Желязков беше свален, защото вместо да действа като пръв сред равни, той действа като пленник на Делян Пеевски и Бойко Борисов. Това мнение изрази пред бТВ Лена Бориславова от изпълнителния съвет на ПП-ДБ.

Тя отчете като грешка на коалицията, че е влязла в сглобка с ГЕРБ без да оцени колко са зависими от ДПС. Според Бориславова шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски. Дори дългогодишният политик Христо Иванов бил изненадан колко добре е скрита тази власт.

По думите й ПП-ДБ търси коалиция анти-Пеевски и под никаква форма няма да управлява с ДПС. Тя не изключи правителство с ГЕРБ, но само ако се освободят от ДПС и подпишат коалиционно споразумение с точни дати за реформи, а ако трябва и точно разписани закони.

Т.нар. сглобка не се случи, защото ПП-ДБ отказахме да гарантираме вота на Пеевски за регулаторите и институциите в държавата, обясни Бориславова.

Изборът е предоставен на Бойко Борисов. Ако той поеме ангажимент за реформите и независими конкурси за тях, тогава ще трябва да управляваме по ясно разписан и гарантиран начин. Нямаме късмета да управляваме с хора, които харесваме, затова трябва по друг начин, коментира още Бориславова.

Тя отхвърли опция за правителство с "Възраждане". ПП-ДБ нямаме нито едно гласуване с тях, за разлика от ГЕРБ, изтъкна Лена Бориславова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//