Лудогорец набеляза две бразилски перли

Снимка: Тема спорт

Въпросните играчи са 17-годишният десен бек Педро Лима и 20-годишният халф Фабио Матеус

Лудогорец е набелязал двама перпективни бразилски футболисти, става ясно от публикация на местния журналист Педро Мараняо в публикация за сайта „Ne45“.

Разградският клуб е пратил четирима свои скаути на играния тази нощ мач за Копа Нордесте в Бразилия между Спорт Ресифе и Форталеза, завършил 1:1.

Въпросните играчи са 17-годишният десен бек Педро Лима и 20-годишният халф Фабио Матеус. Според информацията, турският Трабзонспор също е имал трима свои представители, които са гледали същите двама футболисти.

Крайният бранител записа цял мач за отбора си, но полузащитникът така и не се появи в игра. Педро Лима беше титуляр във всичките пет мача на Бразилия на завършилото в края на 2023 г. световно първенство за юноши до 17 години в Индонезия, където „селесао“ отпадна на четвъртфиналите от Аржентина (0:3). Интерес към него, освен Лудогорец и Трабзонспор, проявяват отбори от Германия, Португалия, Испания, Англия и Италия.

От началото на 2024 г. Педро Лима е взел участие в девет мача на Спорт Ресифе, в които е вкарал два гола.

Фабио Матеус, който може да играе на три различни позиции в халфовата линия, също е взел участие в девет срещи, но се е разписал веднъж. И двамата са продукт на клубната академия на Спорт Ресифе. /Тема спорт/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK