ФСБ разби група, искала да отрови храната на руската армия

Снимка: iStock

Задържани са четирима

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) е задържала четирима души, група определена като конспиративна клетка на украинската военизирана организация Руски доброволчески корпус. Задържането е станало в Санкт Петербург, съобщава ТАСС.

Според съобщението на ФСБ, цитирано от руската държавна агенция, намерението за терористична дейност е по указание на "куратори" от РДК и украинското военно разузнаване.

Самата дейност - да отровят хранителни продукти, които са били предназначени за изпращане като хуманитарна помощ на военния персонал на руските въоръжени сили, разположени в зоната на специална военна операция, и жителите на нови територии на Русия. С "нови територии на Русия" се имат предвид окупираните от руската армия украински области - Луганск, Донецк и частите от Херсонска и Запорожка област.

Имената и националността на задържаните не се посочват. Според прессъобщението на ФСБ те са "привърженици на дяснорадикална идеология".

За съществуването на Руски доброволчески корпус се разбра миналата година покрай няколко акции в Белгородска област. РДК предполага се, че е създаден през 2022 г. като обединение, в което влизат руски граждани, които се сражават на страната на въоръжените сили на Украйна. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK