На работна среща в Гоце Делчев: Обсъдиха мерките за превенция на битовата престъпност

Снимки: ОДМВР - Благовеград

Акцент бе поставен на честите случаи, при които са констатирани водачи, шофиращи след употреба на алкохол

Днес в община Гоце Делчев се проведе работна среща между ръководството на ОДМВР-Благоевград, представители на местната власт, кметове на общини, директори на училища и детски градини и учители.

Целта на срещата е подобряване на взаимодействието между институциите по отношение на превенцията и противодействието на престъпността, пътната безопасност и сигурността на гражданите. Кратък анализ на дейността на РУ-Гоце Делчев, анализ на престъпността, спецификата на престъпленията и пътнотранспортния травматизъм в региона бе представен от началника на РУ-Гоце Делчев гл. инспектор Илия Иручев.

Акцент бе поставен на честите случаи, при които са констатирани водачи, шофиращи след употреба на алкохол, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Благоевград. Обсъдени бяха основните приоритети за осигуряване на пътната безопасност, сигурността на гражданите и предприетите мерки за противодействие на наркоразпространението, както и засиленото полицейско присъствие в районите на детските градини и училищата.

От директора на областната дирекция старши комисар Даниел Димитров  бе изразена благодарност за добрата координация между РУ-Гоце Делчев и кметовете на общините в региона, както и за изграденото видеонаблюдение в община Гоце Делчев.

Той отправи апел за своевременно уведомяване на органите на реда и търсене на съдействие при всяка ситуация застрашаваща сигурността на гражданите, както и при констатирани случаи на домашно насилие. С оглед настъпването на летния сезон и наближаващата лятна ваканция, старши комисар Димитров призова също и за повишено внимание при ползването на електрически тротинетки от младежите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK