Министър на ПП-ДБ заплашен от "изключване", Петков си тръгна ядосан от "Дондуков" 2

Снимка: Президентство

Партиите, които останаха на консултациите, нападнаха ПП-ДБ за промените в Конституцията

Възмутени сме от състава на кабинета, който беше представен от Димитър Главчев и най-вече от кандидата за служебен вътрешен министър Калин Стоянов. Нямаме доверие на Стоянов. Ще работим, за да се разкрият всичките му зависимости. Видяхме на местните избори какви ги свършиха. Така осигуряват чадър на купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС.

Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

ПП-ДБ напуснаха консултациите при президента.

Цялата Конституция изисква баланс. Това, че искаме оставката на Калин Стоянов от преди Нова година и не сме могли да я получим, защото такава беше формулата на управление - двете политически сили, които носят отговорност да се съгласят за промяна в състава на МС, е отделен въпрос. Това, че ГЕРБ и ДПС го бранят по този начин, е именно в корена на проблема. Това, че настоятелно и изразяваме липсата на доверие в министър, който не е периферен в организирането на изборите ресор, а има пряко отношение към честността на изборите, недоверието в него от страна на втората политическа сила, взривява възможността г-н Главчев да си свърши работата и да направи политически неутрален кабинет. Това са нашите аргументи, пък каза Христо Иванов.

В „Дондуков“ 2 Кирил Петков коментира предложения от Димитър Главчев служебен кабинет по следния начин:

Един служебен кабинет има цел да постигне безпристрастни избори, където купеният вот да бъде ограничен максимално. Изборът на Калин Стоянов за служебен вътрешен министър е провокативен и обида в опит да се прикрие зависимости на този кабинет. Той е ярка политическа фигура, която се свързва с ГЕРБ, няма собствено мнение. Изборът му показва абсолютна наглост. Г-н Мундров е министърът, който беше подменен в последния момент и който никога не беше дискутиран, така че да бъде приет. Това показва ярко политическо оцветяване по най-лошия начин. Двамата министри, от които ще зависят независимите избори, са отговорност на ГЕРБ. Може да имаме само хартиена бюлетина и купен вот в голям мащаб. Ние сме взривени от това предложение. Мария Павлова е заместник на Борислав Сарафов, който е "олицетворение на превзетата държава". Това решение показва пълно оцветяване на този кабинет и е обида за нас, означава, че няма да има безпристрастно правосъдие.

Георги Гвоздейков ще бъде изключен от ПП-ДБ, ако приеме да остане служебен министър на транспорта и съобщенията, каза Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK