Вътрешният министър: Тече акция "купен вот" в Пернишко и Добричко

Снимка: Infomreja.bg

"Сигналите за купуване на гласове са скочили спрямо миналите парламентарни избори", заяви Стоянов

„Към четвъртък сутринта имаше постъпили общо 99 сигнала по линия на престъпления против политическите права на гражданите. Образувани са 46 досъдебни производства. От сутринта на територията на областите Перник и Добрич се извършва спецакция срещу купуването на гласове”. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов в Приморско, пише Нова тв.

По думите му схемите за предстоящия вот остават същите – опрощаване на дългове срещу подкрепа за определен кандидат. „Цената за глас е между 50 и 100 лева. Предполагам, че в последния момент може да има някаква промяна, но ще следим този процес”, подчерта той.

Калин Стоянов обясни, че справка на МВР спрямо парламентарните избори миналата година показва, че има образувани 4 пъти повече досъдебни производства, а сигналите са скочили с 2,5 процента. „Този път имаме повече сигнали. Аз лично си обяснявам това с факта, че може би гражданите ни имат повече доверие. И на второ място – МВР този път се ориентира по-рано и реално имаме много оперативни сигнали, които в момента отработваме”, категоричен е Стоянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//