И Баня засия с празнична премяна, децата в Петрич и Кресна посрещнаха Дядо Коледа

Снимка: Дядо Коледа в Баня, Кресна и Петрич/ Общински пресцентрове

Кратката празнична програма беше подготвена най-малките самодейци към НЧ “Просвета-1908”

С празнично настроение грейна коледната елха в Баня.

В красива празнична украса е китното селце, а настроението на местните хора е приповдигнато в очакване на най-светлите празници от годината.

В първите дни на празничния месец декември в Баня грейна коледната елха. Кметът на село Баня - Николай Ушев, заедно с деца от селото запалиха светлините на празничното дръвче.

Площадът пред кметството бе огласен от най-малките жители на селото с коледни песнички, които създадоха още по-празнично настроение облечени като джуджета, феи и снежни човечета, съобщават от Община Разлог.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК:

На 8 декември грейнаха коледните светлини в град Петрич. Вълнуващият момент беше предшестван от музикална програма, която подариха на петричани възпитаниците на ЦПЛР ОДК – Петрич и на НЧ „Братя Миладинови - 1914“.

Сцената на площад „Евтим Евтимов“ оживя с невероятните като замисъл хореографии и докосващи изпълнения на децата, свързани с предстоящите празнични дни. Най-малките жители на общината ни пренесоха в същинската атмосфера на светлите Рождествени и Новогодишни моменти, които ще преживеем и споделим.

Кметът Димитър Бръчков поздрави присъстващите и допълни, че тази година също са внесени нови елементи в градската украса, включително и в украсата на елхата.

Дядо Коледа пристигна в Петрич, избрал по-бързия преход - с мотор за радост на очакващите го деца. И не закъсня…за да раздаде лакомства на послушните малки жители и да чуе техните желания. Колективното броене за пускането на светлините отново беше сред най-очакваните моменти. Празнични илюминации озариха небето.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК:

Ден по-рано коледното настроение изгря върху прекрасните личицата на най-малките жители на община Кресна.

Техните песни, стихотворения и танци дълго огласяха зала "5 октомври" в очакване на голямото събитие - запалването на светлините на коледното дърво.

Прекрасните изпълнения на малчуганите от групите "Слънце" с ръководители г-жа Спасова и г-жа Дивилска и "Дядовата ръкавичка" с ръководители г-жа Стоичкова и г-жа Влахова на ДГ "Здраве" извикаха истински непринуден възторг у присъстващите в залата. Сетне с отговорната задача да покажат колко много са научили, знаят и могат, се заеха и децата от 2 "А" и 2 "Б" клас на СУ "Св. Паисий Хилендарски" с ръководители г-жа Петкова, г-жа Ангелова-Петрова (2 "А") и г-жа Живкова и г-жа Костадинова (2 "Б"). Батковците и какичките им от 3 "Б" клас с ръководители г-жа Иванова и г-жа Вацова и 4 "Б" клас с ръководители г-жа Ташева и г-жа Андонова също не чакаха покана, за да демонстрират своите умения в очакване на празничното събитие.

Кметът на община Кресна, Николай Георгиев, и архиерейският наместник на Санданска духовна околия, отец Георги Танчев, поздравиха децата.

Площадът заблестя с хиляди светлинки.

Дядо Коледа пристигна навреме за приказката в Кресна. До него, както винаги, беше красивата му помощница - Снежанка. Двамата раздаваха лакомства на децата и всеки, който поиска, се снима заедно с тях.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK