С близо 900 хил. лв. правят реконструкция на водопровода в Сапарево

Снимка: Infomreja.bg

В Бобошево правят канализация на улица и ремонтират тази в село Блажиево

442 споразумения със 115 общини за проектиране, строителство, основен ремонт и реконструкция на общински обекти са подписани към момента от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. Те са на обща стойност 971 млн. лв. и ще се реализират и разплащат на траншове до края на 2026 г., съобщават от пресцентъра на регионалното министерство. Кметовете на общини са подписали над 200 от споразуменията, като останалите ще се сключат в следващи дни. 

Сред проектите е и този за реконструкция на водопровод за допълнително водоснабдяване на село Сапарево. Стойността му е 899,5 хил. лв.

Финасиране ще получи и Община Бобошево за основен ремонт на канализацията в село Блажиево и канализация по улица „Г. С. Раковски“, като общата стойност е 4 615 000 лв.

Министър Цеков отбеляза, че дейностите, които ще се изпълняват с финансиране от Инвестиционната програма за общински проекти, ще подобрят условията за живот на хората по места и ще помогнат за привличането на повече инвеститори. „Става дума за проекти, чакани с години от гражданите, основно улици, водопроводи, благоустрояване на населените места“, каза още регионалният министър.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK